Five ultra-fast charging stations

Laadinfrastructuur

Er is ervaring in Europa met verschillende soorten laadinfrastructuur voor 'zware wielen'. Een gemeenschappelijke basis moet nog worden bepaald. eGLM combineert daarom in één project de inzet van volledig elektrische trucks met compatibele ultrasnelle laadstations.

Ultrasnel opladen

Voor het creëren van een maximale inzetbaarheid moet de rijtijd worden gemaximaliseerd. Ultrasnelle laadstations (verwacht 300kW +) op strategische locaties is daarbij cruciaal. De locaties worden samen met projectpartners en logistieke experts bepaald.

De nachtladers voor de trucks zullen bij de partners op locatie worden gebruikt. Deze relatief goedkopere laders (verwacht 40 - 100 kW) zullen in de nachtelijke uren de trucks bij kunnen laden.

De techniek voor de laadsystemen (bijvoorbeeld pantograaf, inductief of via een plug) staat nog open en zal in overleg tussen het eGLM partnerschap en de leveranciers worden bepaald.

Discussieer met ons mee op LinkedIn >>>

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.