Levering eerste van zeven 44 tons e-trucks van eGLM

Deze 44 tons truck is de eerste van zeven die in het electric Green Last Mile project (eGLM) is geleverd. Meulenberg Transport in Urmond is de eerste van de projectpartners die gebruik gaat maken van de volledig elektrische truck van FRAMO.

De e-truck zal ingezet worden voor transport van papier tussen Sappi Maastricht/Lanaken en haven Genk (België). Het accupakket is maar liefst 340 kWh groot en garandeert een range van meer dan 150 kilometer.

De laadinfrastructuur die voor deze truck wordt gerealiseerd, bestaat uit verschillende strategisch geplaatste 43 kW AC laders. De accu kan tegelijk met het laden/lossen van papier worden opgeladen. Daarnaast kan de truck tevens DC snelladen via CCS, nu nog tijdelijk met 150 kW laadsnelheid, volgend jaar volgt de upgrade naar 300 kW. 

MAN Venlo gaat het onderhoud van de trucks uitvoeren en heeft, om voorbereid te zijn op de toekomst, een gloednieuwe 24 kW DC-lader op eigen terrein laten plaatsen. 

A.s. woensdag is de eerste eGLM truck te bewonderen tijdens het Charin Testival bij Elaad in Arnhem.

Meer informatie via Rob Kroon van FIER Automotive.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.