E-trucking: eGLM vormde een brug in de tijd

De Brightlands Campus in Venlo was vier uur lang het decor waarin zes jaar ‘elektrisch innoveren’ in de transportsector voorbij kwam. Woensdag 23 november was namelijk de dag dat electric Green Last Mile (eGLM) liet zien dat innoveren voor de troepen uit een belangrijke rol is bij het verduurzamen van de transportsector. De conclusie was tweeledig: het project eGLM was de tijd ver vooruit én baande daarmee de weg voor technologische en marktontwikkelingen die nu meer gemeengoed lijken te zijn.

In 2017 was de e-truck, enkel in ombouw, bij slechts enkele innovatieve bedrijven bestelbaar. Anno 2022 kun je een e-truck af-fabriek bij de bekende OEM’s bestellen. Laadinfrastructuur voor vrachtwagens bestond niet; inmiddels vertelde ABB (een van de grootste wereldwijd) tijdens het End Event van eGLM wat de stand van zaken is. Met andere woorden, eGLM vormde een brug in de tijd waarin binnen zes jaar tijd zowel markt als mindset zijn veranderd ten opzichte van e-trucking.

Kortom, twijfelen over de kansen is kansen laten liggen, dat liet eGLM wel zien. Meer informatie via rkroon@fier.net

Bekijk hier de aftermovie van het event;

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.