Het eGLM partnerschap wil een belangrijke stap zetten in het verduurzamen van de transportsector. Aan de hand van de unieke combinatie van vijf 100% elektrische trucks met bijbehorende (snel)laadinfrastructuur wil eGLM innovatie in de logistieke sector aanjagen. Bovendien zullen de elektrische trucks de CO₂ productie, luchtvervuiling en lawaai zover als mogelijk minimaliseren.

Doormiddel van een gecombineerde vraag van een vloot elektrische trucks en ultrasnelle laadinfrastructuur wordt er een kickstart gegeven voor de elektrische truckmarkt en worden de eerste stappen gezet richting massa-opname. Dit moet leiden tot een sterkere concurrentiekracht voor de deelnemende partners, alsook voor de algehele Europese markt.

Unieke

implementatie

in Europa

5 volledig elektrische 40/44 ton vrachtwagens

4 ultrasnelle laadstations

Duits – Nederlandse samenwerking

+60.000 electric green last miles

Project

Het INTERREG-project ‘electric Green Last Mile’ (eGLM) richt zich op korte trips (maximum 150km) voor zwaar transport in de regio van de Europese logistieke hotspots Venlo (Nederland) en Duisburg (Duitsland). Schoon, stil en milieuvriendelijk transport is het doel.

Innovatie en financiering

Gedurende het eGLM project zullen de elektrische trucks en laadinfrastructuur worden getest en gemonitord. Dit op gebied van techniek maar ook op inzet. Dit wordt in samenwerking gedaan met de Hogeschool Fontys en de FH Aachen. De resultaten zullen worden publiekelijk gedeeld, om zo bij te dragen aan de versnelling van de verduurzaming van de transportsector.

Discussieer met ons mee op LinkedIn

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.